15 Ekim 2010 Cuma

Peugeot EX1

2010 Paris otomobil fuarı sırasında sergilenecek olan sıradışı konsept araçlar listesine Citroën Lacoste'un ardından Peugeot da EX1 ile giriş yaptı. Arka aksı, öndekinden çok daha dar bir açıklığa sahip olan otomobil iki kişilik oturma kapasitesi sunuyor.
Tanıtımı Temmuz ayında yapılan 508 modelini andıran bir ön yüze sahip olan otomobilin güncel Peugeot modelleriyle olan benzerliği burada son buluyor. Menteşeleri arka kısımda olan kapılar koltuklarla birleşik bir yapı sergilediklerinden araca giriş ve çıkışlar oldukça kolay bir şekilde yapılabiliyor.
Markanın iki yüzüncü yıldönümünü kutlamak için üretilen roadster farklı bir ızgara, cilalı alüminyum parçalar ve geriye açılan kapılar içeren fütürist bir tasarıma sahip. İç kısımda yolcular, deri döşemeyle, metal aksesuarlar ve çeşitli dijital ekranlarla çevrili olacak.
Araç gücünü, birlikte 340 bg ve 480 Nm tork üreten iki elektrikli motordan alıyor. Dahası, her motor bir aksa monte edildiği için EX1 gelişmiş bir dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.
Peugeot detayları açıklamasa da, EX1’in şimdiden “elektrik güçlü karasal araçlar” kategorisinde birkaç hızlanma rekoru kırdığını söyledi.











1 yorum: